Tuesday, January 25, 2011

Trip to Langkawi pulak

Salam readers...

Ok kalau minggu lepas kita pergi Pahang - Bukit Gambang Waterpark, kali ni kita ke Kedah pulak- Pulau Lagenda..Pulau Langkawi..hehe

Ok apa kata kita skip intro..kalau nak cerita panjang pulak..so, tengok gambar je la..


ni gambar dalam feri..sesak gila dgn manusia-manusia n barang-barang,..

Perjalanan naik feri ke Langkawi dalam 1 jam..sempat lgi lelap..hehe..


berjalan sampai malam...makan-makan..ni namanya spring potato perisa hot & spicy..(eh, macam ayam KFC je?)...yg penting sedap..toing toing toing~!!

Tp mesti la ada menu sampingan..takkan nak makan spring potato je kn..tak balik modal la glucose yg dah digunakan utk berjalan beribu-ribu batu..

Menu dinner:
- laksa penang
- burger daging special
- spring potato
- ice blended chocholate


tengok...makan sampai tinggal batang lidi je...ish ish ish...

kenyang dah...jom balik tidur pulak...sebelum tu urut kaki guna minyak gamat yg beli td..esok nak sambung berjalan lg..hehehe






Dah habis semua tu kita kembali ke pekan Kuah..shopping coklat pulak nak bawak balik..

haa..ni kedai Haji Ismail..memang femes kat Langkawi ni..kat mana-mana pun ada je pak mail ni..semua coklat..dan murah-murah belaka..so, borong habis la apa lg....

lepas shopping, dah tiba masa nak balik..terus ke jeti untuk naik feri ke Kuala Perlis..tp sebelum naik feri tu, sempat lg gigam kat helang ni haa...bukti dah sampai langkawi..hee~


Tuesday, January 18, 2011

Trip to Bukit Gambang Waterpark


Salam kebahagiaan...

Yeehhaaaa.....akhirnya, setelah lama memendam perasaan di lubuk hati paling dalam ni, dapat jugak direalisasikan...trip to Bukit Gambang Waterpark...kat Kuantan, Pahang Darul Makmur...here we come....

Tanggal 16 Januari 2011 - tercatat satu lagi sejarah dan memori terindah bersama GengMox..


Crewz trip to Bukit Gambang Waterpark:
Emmy (pilot)
Ikram (co-pilot 1)
Raihanah (co-pilot 2)
Fat Famox
Ika Zulaikha
Mira Amira

9.30 pagi..embun masih lagi membasahi bumi..yeke?

Destinasi pertama: Rantau Abang

Bertolak dari Kuala Terengganu ke Rantau Abang..dipandu oleh abg Emmy (pilot)..singgah rumah si mira..mak dia dah siapkan breakfast untuk kitorang..wehee~ makan free siapa nak tolak kan...sambil tu dapat la berkenalan dgn family si halus ni...hehe





Besar jugak rumah mira ni..rumah papan, sejuk je..i love rumah kampung..teringat rumah lama dulu...nak duduk rumah kau boleh tak mira??

Mak mira sangat spoting beb..!! wa caya lu la makcik minah..hehe

Kat rumah mira ni banyak pets..ada kucing & kambing (patut la mira selalu mengambeng..hehe)
kucing ada banyak koloni..tp semua nama sepesen je, Salmah..konfius gak mcm mana nak bezakan si salmah-salmah ni...dah la tu, kambeng pun Salmah jugak!! ahaha..so nak bezakan, kucing panggil Salmah kecik, kambeng panggil Salmah besar..haha..ada Salmah halus tak??


Gambar kenangan dgn bakal keluarga mertua..oppss!! ada yg marah ke?? hehe..Makcik Minah rockkss!! (walaupun malu-malu masa nak ambik gambar, tp cair gak bila kena pujuk)


Kami mengucapkan terima kasih dan selamat tinggal kpd keluarga mangsa...hehehe..jangan lupa tapau..

Perjalanan ke Gambang diteruskan tepat pada pukul 11.00 pagi...

Ikut Lebuhraya Pantai Timur..kena tol RM4.60 je..


3.00 petang waktu Malaysia...

Dah sampai Bukit Gambang............yeay...!!! sampai agak lewat sikit daripada yg dijangkakan, sebab berhenti-berhenti...pam minyak la, pam tayar la, beli tu la beli ni la, macam-macam lg la...

Welcome to Bukit Gambang Waterpark

Famox: kak, tiket ke Lombok ada tak?

Beli tiket, cepat-cepat salin baju...tak sabar dah nak menceburkan diri ni...

Haih~ tunggu girls ni salin baju lambat la pulak...sejam woo...sementara nak tunggu tu, gigam dulu..ngee~



Ok semua dah siap, terjun la apa lagi...wee~

*gambar masa mandi tak boleh upload banyak-banyak...kontobesi nanti..

slide racer...siapa winner? mesti la org yg paling berat mempunyai momentum paling mantop!!

video

Main slide ni memang menyeramkan...lumba 6 orang siapa sampai bawah dulu..masa turun tu, rasa macam nyawa tertinggal kat atas...waaaa....dah tu melompat-lompat terbang-terbang pulak ni melayang-layang dgn kelajuan maksimum mengalahkan F1...but at the end, naik main lagi...best gila...yg girls ofcoz la dah kecut perut taubat tak nak naik lg..hahaha (nasihat utk org yg gayat, tak payah la cuba-cuba nak main..silap-silap sampai bawah dah terkulai..ngeee~)


Dah penat terjerit pekik, makan ais krim pulak, untuk memulihkan keayuan suara ni....





*Gambar-gambar kat atas tak menggambarkan keadaan sebenar..keadaan sebenar lg best gila wehh....

Bila dah kecut seluruh badan, baru lah naik...kalau ikutkan tak nak naik jugak..tp dah kena halau...sebab dah nak tutup dah..haih~ tak pe la, puas jugak main...yg penting, puas menjerit..hohoho...

Mari shopping souvenir pulak......

sy kenalkan, 4 org yg sgt sengal...

Dah la tu...cukup-cukup la shopping + berperasan depan lensa kamera..beli souvenir je dah habis RM100...dah jom balik...


eh, ada lg?? ok yg ni last sebelum balik betul-betul..


Selamat tinggal Gambang...

Dah penat berendam, berenang, naik turun tangga 7 kali, plus jerit-jerit, perut pun makin kebulur....kekurangan energi sebab tak menjamah nasi dr pagi...terlalu excited bila nampak air...

Ok la, jom pergi Kuantan..kita menyantap kat sana ea....

Destinasi: Kuantan - Restoran D'Osiss

Menu dinner:
- nasi putih
- ayam masak merah 1 large set (a.k.a tulang ayam masak merah)
- sayur kailan 1 large set
- sup sayur 2 medium set
- telur bungkus 2 set
- fruit juices

adakah ini dietitan yg berjaya? ye...berjaya menghabiskan makanan depan mata..

Cuba teka berapa total untuk dinner ni? yaa..!! tepat sekali...RM91.90 ye...sy ulang RM91.90...di'sponsor' oleh abang Emmy.....at first..hehe

Haa...bila perut dah kenyang mari kita bershopping pule...

Destinasi: Berjaya Megamall

Tapi sampai dah agak terlewat sikit...bukan sikit, tapi banyak kot...semua kedai dah tutup! tp nasib baik jugak la dah tutup, kalau tak, habis lg duit kat situ...save sikit duit...so jalan-jalan je la tengok kedai yg belum tutup lg...

hmmm...nk pilih mana satu ni? santek-santek semua...(sambil membelek, akak kedai tu dah diri kat sebelah nak tutup kedai..ok akak tunggu situ je ye sampai sy habis belek..tak nak beli pon..)

Bila dah bosan kat mall tu (takde apa-apa pun sebab kedai dah tutup), kita merayap pulak ke tempat lain...

Destinasi seterusnya: Teluk Cempedak

Perjalanan ambil masa dalam 4o minit dari Kuantan (+ jalan jammed)..sampai situ je, mak aih....ramai gila orang..ada pesta keamatan ke apa?? oppsss..lupa pulak malam minggu..hmm..takpe la, redah je la...

Masuk je situ nampak macam ada uptown..ala-ala uptown kat Cheras tu..tp tak la besar sangat...omg...banyak gila barang murah..like crazy...henpon pon murah-murah..ofcoz la 'copy paste' punya....

Hanya mampu jalan-jalan tengok-tengok je...duit dah habis...tp sempat lagi beli seluar jeans..hehehe..


antara artis femes yg kitorang jumpa shopping kat sini..haha..sempat lg bg pose spesel utk kitorang

Ok dah puas berjalan, dah pusing uptown tu ntah berapa kali agak nye..rasa nye cukup 7 kali kot..haha...hujan pulak turun rintik-rintik membasahi bumi menemani malam yg kegelapan..ok dah la tu...jom balik Kuantan...cari tempat tidur...mata driver pun dah berat je ni...

On the way balik Kuantan, bukak radio sentimental sikit...nyanyi ntah apa-apa nak hilangkan ngantuk...hujan masih lg turun...terasa sejuk...huu~ best nye kalau dapat tidur...haih....

Pukul 2.00 pagi...

Sampai kat Kuantan...lepak-lepak jap kat Masjid Sultan Ahmad Shah kat tengah bandaraya Kuantan tu...nak lelapkan mata, tp bising sangat...ok mari kita cari port yg lebih strategik dan dinamik...

Yeay~ jumpa pun restoran 24 jam..Restoran De' Mall...

Ok kita lepak sini je ea....sambil pekena kopi...

Menu supper:
- roti bakar 4 set
- roti arab 2 set
- roti sardin 1 set

Order jugak kopi Radix (walaupun sy tak minum kopi) dgn harapan kafein tu dapat membulatkan mata yg dah kuyu ni...tp malang nye, macam takde significant efek pun..mata makin berat lg ada la...keciwa...

this is the first time we had our supper together...

3.00 pagi...

Bertolak balik ke Kuala Terengganu..co-pilot 1 (ikram) mengambil alih tugas drive kereta..sy hanya bersenang-lenang di belakang..objektif utama adalah nak tidur..sebab dah penat sangat...dan objektif tercapai dgn jayanye....

6.00 pagi...

Memasuki daerah Kuala Terengganu...singgah di masjid untuk solat Subuh...rehatkan badan kejap..dari Kuantan non-stop sampai KT...co-pilot 2 (raihanah) pulak ambik alih stereng kereta...ikram dah lepak dan tewas di tempat duduk belakang....

7.05 pagi....

Selamat tiba di hostel...alhamdulillah...perjalanan selamat tanpa masalah...
Ini adalah memori paling sweet like xylitol bersama GengMox...
Thanks kpd semua yg menjayakan trip ni...

3.00 petang....

Masa untuk pergi kelas Nutrition & Health....

**Biar la orang nak cakap kita berdating ke apa ke...but the truth is, this is how we strenghten our friendship...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails