Saturday, June 19, 2010

yang dulu didahulukan...yang utama diutamakan..

yang dulunya kecil, sekarang dah besar...
yang dulunya besar, sekarang dah dewasa...
yang dulunya dewasa, sekarang dah tua...
yang dulunya tua, mungkin sekarang dah tiada...

yang dulunya terbaring, kini dah merangkak...
yang dulunya merangkak, kini dah bertatih...
yang dulunya bertatih, kini dah berjalan...
yang dulunya berjalan, kini dah berlari...
yang dulunya berlari, kini dah bertongkat...
yang dulunya bertongkat, mungkin kini sudah kembali terbaring...

begitulah lumrah kehidupan seorang manusia...roda-roda kehidupan sering berputar...seiring usia yang semakin mengingkat dan semakin habis kreditnya....kredit yang tak boleh di'top-up' lagi...penghujungnya adalah mandatori...setiap yang bernyawa pasti akan merasainya...hanya masa yang menjadi perbezaannya....

namun, masa yang berlalu seakan tidak terasa...

rasanya, baru je mendaftar di UDM (sekarang UNISZA)....tak sangka dah hampir setahun aku di sana...dan sekarang, aku bakal memasuki tahun kedua pengajian di sana..dan tak lama lagi akan tamat..sungguh cepat masa berlalu...

apa yang dah aku lakukan selama setahun di sana? hmmm....nak jawab apa ni..??

apa pun, masa akan terus bergerak...detik demi detik...dan sesekali tak akan berpatah balik...masa yang akan datang harus dilalui dengan tabah dan sabar sebagai bekalan...tetapkan matlamat, jangan berganjak walau sedikit...

kepada rakan2 sepermainan, seperjuangan, sepertandingan (erk??), dan bermaca seper- lagi, selamat memasuki tahun kedua...yang pastinya akan menjanjikan cabaran dan dugaan yang lebih tinggi...sila persiapkan diri menghadapi sebarang kemungkinan (macam darurat je..)..

selamat datang ke UniSZA kepada junior2....abang2 kakak2 senior sangat 'baik' dan 'peramah'..jadi, kuatkan fizikal dan mental sebelum mendaftar....make sure buat medical check-up betul2...pastikan tak ada penyakit kronik (CHD, CVD, stroke, athma, diebetes, hypertension, etc.) sebelum masuk sini...kekuatan fizikal dan mental anda akan diuji...bersedialaaahhhhh...

sekian, terima kasih..

2 comments:

zUlaikha rAzak said...

HYE ADIK2 KACAK..
SMOGE KETEMU YA!
DR:AKK SENIORMUH YG JELITEK:P

emy,...cane nak wat reactions diatas..??setting katne eh?

emynur said...

xtawu....die wujud sndri...ngee~

aku hrap jwpan ni m'bntu ko...kikiki...

slmt mencube..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails