Tuesday, May 11, 2010

tulang patah 4


semalam......

penat drive kereta dari JB ke Perak....hantar adik masuk matrik teknikal Kedah....bertolah dari JB pukul 4.30 pagi...dek kerana bosan drive sorang-sorang (seluruh isi dalam kereta tu lena berirama), aku pergi sampai 130-140 km/j...yang aku rasakan masih lagi slow...ni lah payahnya bila orang dah biasa bawak kapal terbang cuba nak bawak kereta...

sampai ke Perak dalam pukul 10 pagi....tukar driver...mata dah tak boleh tahan...abang aku pulak drive sampai Kedah...aku??? menggayakan aksi-aksi kuak lentang, kuak kupu-kupu dan gaya bebas kat belakang....haha...turn aku pulak balas dendam!! tapi tak la sehebat mereka...aku tak mampu melakukan aksi-aksi berirama.....

hari itu aku memang tak ada mood...tak tahu la kenapa..tapi aku pasti, ni mesti pasal budak tu....memang nak kena...jadi bila dah tak ada mood, nak pegang kamera pun dah malas..konklusinya: tak ada 1 keping gambar pun yang aku snap!! sangat pelik...selalunya aku lah orang yang paling excited terkinja-kinja snap-snap gambar ni....pusing kiri snap! pusing kanan snap! tapi kali ni aku jadi budak baik pulak...duduk diam-diam dalam kerata...walaupun aku amat teruja melihat sawah padi, bendang masa lalu di highway kat Kedah...sangat menenangkan jiwa dan raga ini....hilang sekejap semua masalah.....aku memang seorang yang menghargai alam sekitar - pencinta lam la katakan...(betul ke??) hakhakhak....

balik dari Kedah pulak aku lagi yang kena drive dari Perak sampai ke JB..dari Perak pukul 9 malam....aku drive sorang-sorang (peristiwa masa perjalanan pergi Kedah berulang)...siang pun boleh lena, apa lagi malam!! sampai JB pukul 4.30 pagi....sampai rumah, mandi-mandi, solat isyak lagi sekali (aku terlupa yang aku dah jamak), tidur!!!! badan rasa lenguh-lenguh...tulang rasa patah 4..........

5 comments:

~ecam~ said...

ADE JGK TULAANG YG KNE PATAH 4 PASNI..!!!ERRRRGG...

emynur said...

hahahahaha~

republic of CENDOL said...

agak2 ko nak jumpe ortopedik ke nanti new sem aaa....
post title mau menarik je erk....

emynur said...

msty la kne bg titl2 menarik...xkn nk bg title yg x mnarik...haha...dulu.....aku penah bercita-cita nk jd pkr ortopedik...tp semuanya hancur.....tu yg cm ni...hak3..

ASRUL ANWAR said...

x paham sgt..ade sesape patah tulang ker/
emm.., kedah memang "negara" yg sgt best, nyaman lg tenang kan..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails